• El portaveu de Ciutadans (Cs) a Mataró, Juan Carlos Ferrando, ha explicat que “s’ha de conscienciar a la societat sobre els nens amb autisme”

Mataró, dilluns 27 de març del 2017. El Grup Municipal de Ciutadans (Cs) a Mataró ha demanat que en motiu del Dia Mundial per a la Conscienciació sobre l’Autisme els organismes es comprometin amb els drets i el benestar de les persones amb discapacitat. El portaveu de Cs, Juan Carlos Ferrando, ha explicat que “és precís que l’administració pública conscienciï i promogui una percepció positiva del autisme”.

 

Ferrando ha senyalat que “les persones amb autisme tenen una àmplia gamma de capacitats, actituds i interessos que tenim l’obligació d’impulsar, fomentar i desenvolupar” tot això sempre i quan “la nostra pretensió sigui la d’arribar a una societat autènticament inclusiva” ha lamentat.

 

Així mateix, el portaveu del Grup Municipal de Cs ha explicat que els Sistemes Augmentatius i Alternatius de Comunicació (SAAC) “poden ser útils per als afectats amb autisme o altres col·lectius que tenen dificultats lectores” i ha afegit que la implantació d’aquest sistema “és a través d’un conjunt de símbols que serveix per que les persones no verbals puguin comunicar-se amb el seu entorn més pròxim”.

 logo-ciudadanos-mataro