• Des del Grup Municipal de Ciutadans a Mataró es creu que la línia “dinamitza i articula el territori”

 

Mataró, divendres 3 de març del 2017. L’ajuntament de Mataró ha aprovat la moció presentada per el grup municipal de Ciutadans (Cs) en la que es presentava recuperar la línia directa de tren entre Mataró i l’Aeroport de Barcelona. El portaveu de la formació, Juan Carlos Ferrando, ha assegurat que aquesta línia és “un element de dinamització econòmica i que a l’hora serveix per articular el territori”. I ha afegit que també  “contribueix a potenciar el municipi com a destinació turística, amb els beneficis que això suposa”.

Ferrando ha senyalat que la recuperació d’aquesta línia és “una vella reivindicació de la comarca del Maresme” i ha recordat que la línia es va suprimir fa dotze anys quan es va reestructurar el servei de Rodalies per les obres de l’AVE.

 

Així mateix el portaveu de Cs ha afegit que tot i que el Pla de Rodalies de Barcelona 2008-2015 contemplava la recuperació del servei  això “mai s’ha concretat”,  i ha explicat que la Generalitat, que és la titular de Rodalies des del 2010, tampoc ha concretat el pla de serveis que vol implantar en el futur. “Davant d’aquesta situació difícilment poden reclamar que es facin les obres necessàries per facilitar la connexió directa amb l’aeroport”, ha lamentat el regidor de Cs.

 

El portaveu del grup municipal de Cs ha explicat que han presentat aquesta moció a l’Ajuntament per instar al Govern de la Generalitat “a definir un esquema de servei per a Rodalies que contempli la possibilitat de recuperar la connexió directa entre el Maresme i l’aeroport de Barcelona”.