• El portaveu del Grup Municipal de Cs, Juan Carlos Ferrando, explica que “es podrà determinar de manera objectiva  la importància dels actes així com l’accés als ajuts per a les celebracions”

 

 

Mataró, dilluns 6 de febrer del 2017. L’ajuntament de Mataró ha aprovat, una moció del grup municipal de Ciutadans (Cs) en la que es proposava qualificar els actes que puguin celebrar les diferents entitats de la ciutat. El portaveu  de Cs al consistori, Juan Carlos Ferrando, ha explicat que amb aquesta iniciativa es pretén que “les entitats puguin gaudir d’un tracte especial en els esdeveniments que celebrin”. I ha afegit que per això “s’han creat les qualificacions d’esdeveniment protegit i esdeveniment especialment protegit”

 

Ferrando ha manifestat que “en diverses ocasions les entitats mataronines s’han queixat de que no han rebut un tractament igualitari respecte altres entitats davant de la celebració d’esdeveniments similars”. “Amb la instauració d’aquest protocol es podrà determinar la importància de les celebracions de manera objectiva”, ha sentenciat el regidor de Cs. En aquest sentit Juan Carlos Ferrando ha anunciat que  es crea la figura de l’esdeveniment especialment protegit que “englobaria la importància dels aniversaris múltiples de 25 anys o més de l’entitat” i el protegit “serien els aniversaris o actes de nivell inferior”.

 

El portaveu de Ciutadans ha volgut recalcar que aquesta qualificació permetrà que “les entitats tinguin accés de forma clara a un ventall d’ajudes i suports”,  i ha afegit que es tracta d’una nova iniciativa de Ciutadans per aconseguir que  “l’Ajuntament de Mataró sigui més transparent”.